Karjalan kulttuurirahaston Jalopeura-palkinto LUT:n rehtori Juha-Matti Saksalle

posted in: Uncategorized | 0

Karjalan Kulttuurirahasto on myöntänyt Lappeenrannan teknillisen yliopiston rehtori Juha-Matti Saksalle säätiön perustaman Jalopeura-palkinnon rohkealle ja määrätietoiselle suunnannäyttäjälle. Palkinnon suuruus on 20 000 € ja se myönnettiin nyt ensimmäisen kerran. Palkinto luovutettiin Saksalle torstaina 31.5.2018 Lappeenrannassa.

Säätiö palkitsi Juha-Matti Saksan hänen toiminnastaan Lappeenrannan teknillisen yliopiston sekä sitä ympäröivän yhteiskunnan vuorovaikutuksen ja elinvoiman ennakkoluulottomana kehittäjänä. Saksa on rohkeasti ja määrätietoisesti vienyt eteenpäin LUT:a ja koko uutta LUT-konsernia. Hän on panostanut yliopiston, sen henkilökunnan ja opiskelijoiden toimintaedellytysten kehittämiseen ajanmukaisella tavalla ja tekee työtään koko persoonallaan. Saksa on myös aktiivinen sosiaalisen median käyttäjä, joka ei pitäydy vain yliopiston asioissa, vaan nostaa esille yritystoiminnan kehittämisen näkökulmia LUT:in vahvuusaloilla sekä toimialueilla.

Karjalan Kulttuurirahasto perusti uuden tunnustuspalkinnon talvella 2018 toimintansa 100-vuotisjuhlan yhteydessä. Viiden vuoden välein jaettava palkinto kohdennetaan yhteisölle tai henkilölle, joka säätiön toiminnan tavoitteiden hengessä on edistänyt Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson henkistä ja aineellista vaurastumista. Palkinto kantaa nimeä Jalopeura–palkinto ja se myönnetään rohkealle ja määrätietoiselle suunnannäyttäjälle.

 

Karjalan Kulttuurirahasto jakoi ensimmäisen Jalopeura-palkinnon Lappeenrannan Yliopiston rehtorille Juha-Matti Saksalle Upseerikerholla 31. toukokuuta 2018. Kuva Lauri Heino HEINON VALOKUVA.